lauantai 7. heinäkuuta 2012

Kaikki hyvin maailmalla!

On tullut vähän sähellettyä tuon iPhonen kanssa, joten jätetäänpäs se nyt syrjään ja kirjataan muistiin näitä alkuaikojen tunnelmia. Luulenpa, että näihin teksteihin sitä sitten itsekin mieluusti palaa jossain vaiheessa, kun mieli painuu maahan ja koti-ikävä iskee. Mutta siihen on vielä matkaa!

Sitä on kaikenlaista hommattavaa, tehtävää ja suunniteltavaa, kun asettuu taloksi. Onneksemme kaikki perusfasiliteetit (sähkö ja vesi, roskienvienti, tv:t, sänky, pesuaineet jne) olivat jo kunnossa, joten itse pääsee hivenen vähemmällä. Pyykkitelinettä, roskakoreja, hätäapuhyllyjä ja siivousvälineitä tässä on jo hankittu ja pari kertaa ruokakaupassakin käyty.

Ruokakauppamme on siis Harris Teeter (niitä siis löytyy 3 mailin säteeltä ainakin 3 kpl), jossa tulee varmaan käytyä muutama kerta viikossa. Se on vähän kuin K-Supermarket. Kerran viikossa annan sitten jatkossa itselleni luvan käydä siellä Earth Faressa, joka on se luomukauppa eli minun paratiisini. Harris Teeterille on VIC (Very Important Customer) läpyskä jo hankittuna (avaimenperään kiinnitettävä lipuke, jota sitten näytetään kassalla) ja Earth Faressa olen jäsen netin kautta eli erikoisspeciaalikupongit tulee s-postiin.  Sitten ainakin BJ:llä tullaan käymään ja sehän on sellainen isompien erien kauppa, jonne täytyy maksaa jäsenyys ja sitten saa kuvallisen etukortin.
Se onkin sitten neljäs kuva, joka minusta on otettu. Kaksi ensimmäistä tuli siis pysyvään ajokorttiin nro 1 (jota en siis tarvitse) ja pysyvään ajokorttiin nro 2, jota tässä seuraavan 10 päivän sisään kovasti odotellaan. (Jos se ei postissa tule, niin DMV:lle on mentävä kolmaskin kerta kolmatta väliaikaista korttia hakemaan.) Neljäs kuva räpättiin siellä kuntosalilla, mutta sitä(kään) en ole itse lainkaan nähnyt, se on henkilökunnalle tiedoksi, jotta osaavat tarkkailla kuljenko itse omalla lipullani sisään.

Mutta vielä BJ:stä: posti tuo kyseisestä kaupasta etukuponkivihon joka toinen viikko eli siitä sitten vaan leikkaamaan. Tämän lisäksi olen leikellyt ilmaismainosposteista mielenkiintoisia kuponkeja, joita siis ehkä voin tarvita tai sitten en, mutta maassa maan tavalla. Katsokaapas vaan, kun minusta tulee supersäästäjä ja seuraavassa asunnossa on oltava oma varastohuone kaikelle bulkkitavaralle, jota ostaessa säästää! Ihan oikeesti siis säästäisi, jos jaksaisi noita kuponkeja säädellä.

Ja vaikkei kuponkeja leikkelisikään, niin erilaisia etulipukkeita tuntuu kertyvän: minulla on jo (4 päivän jälkeen) VIC, pool card ja kuntosalin pääsykortti. Pool Partyyn saapuvalla rouvalla oli autonavaimiin kytkettynä noin 30 erilaista lippua (hän jätti avaimensa hetkeksi pöydälle eteeni vahdittavaksi) eli siinä mielessä olen päässyt vasta alkuun.
Pool Partyissa sai siis ilmaista pizzaa uiskentelun lomassa, mutta aika lyhyeksi minun bileeni jäivät. En kerro miksi, mutta sen voin kertoa, että täällä on tänään lämpöä enää 96 F (lieneekö jotain 35 hujakoilla, en jaksa tarkistaa, kun tuo tarkistuslaite on nyt plugattu seinään ladattavaksi tuonne makuuhuoneen puolelle), eikä poolilla ole kuin 5 varjopaikkaa. Siis sellaista pikkuista aurinkovarjoa, joiden alle pikkulapset sullotaan hetkittäin. Kävelin kotiin (siis max. 300 m) naapurin Jaken kanssa, joka on kiva kaveri ja opettaa aina jotain: miten puhutella ihmisiä ja minkänimisiä naapurimme ovat (en todellakaan enää muista yhtäkään).
Ai niin, Jaken talon ja meidän talon välinen talo on myynnissä ja siellä on tänään myynnissä kodin irtaimistoa: lamppu, baarituoli ja ikivanha (ihana) lipasto jäi käteen, kun poikkesimme. Muuten ei kyllä amerikkalainen huonekalumaku oikein iske. Ikea kunniaan eli sinnekin täytyy vielä jokupäivä itsensä järjestää!
Nyt myös tv-guide (netistä löytyy, kun tietää alueen ja tv-yhtiön, jolta kaapeli on tilattu ja vielä sen paketin nimen, jonka on maksanut ja luonut omat tunnukset, jotta voi em. valinnat tehdä) pelittää eli osaan jotakuinkin katsoa mitä töllöstä tulee. Uusintana sarjoja ja elokuvia, jotka on nähnyt jo, mutta kaipa niitä useammankin kerran sitten katsoo. Ehkä jossain vaiheessa täytyy selvittää hintoja niistä elokuvapaketeista, mutta ei ainakaan heti. Yritetään keksiä muutakin tekemistä ja odotetaan talven tuiskuja :-)
Kaikenlaiseen säätämiseen menee siis alkuun aikaa, mutta ei tässä mitään varsinaisia ongelmia ole ollut, kun on tuo paikallisopas perheessä. Ja tänään sain jo tv:nkin itse auki! Ja eilen osasin ajaa salilta ihan itse kotiin ilman navigaattoria (ja aamulla Jarkko sitten taas totaalisesti sekoitti suuntavaistoni; saisivat kaikki kaupat olla samassa suunnassa, mutta kun eivät ole).

Ja siitä salista kerron sitten ensi viikolla. Ja ruuasta eli syömisestä. Ja Ballantynestä eli kaupungisosastamme. Stone Creek Ranch on siis asuinalueemme ja zip code 28277 (sitä en aamulla kukkakaupan kassalla osannut kertoa; enkä ihan ymmärtänyt miksi sitä ylipäänsä kysyttiin). Puhelinnumeroani en ole vielä edes alkanut opetella...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti