sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Turistina Savannahissa, Georgiassa

Koska meikäläisen elo ja sitä kautta myös tämä blogi on ollut enemmän tai vähemmän päänsisäistä pohdiskelua, niin nyt tulee muutama turistillinenkin näkökulma, jopa pari valokuvaa. Sillä koska tähän kuvassa näkyvään hotelliin (me emme asuneet tässä, vaan naapurihotellissa) sattui poikkeamaan yksi Michelle Obama ja lähimailla poikkesi myös se tornado, niin me lähdettiin viikonlopuksi lomalle Savannahiin.

Savannah sijaitsee Georgiassa eli meiltä etelään. Ja koska siis lähdettiin etelään, niin siellä oli tietenkin kesä. Ja silloin, kun kesä on maaliskuussa, niin kyllähän se vetää mielen iloiseksi ja mikä tärkeintä, vastalakatut varpaankynnet pääsevät oikeuksiinsa.


Tässä meikäläinen siis paistattelee päivää Savannahin City Marketissa uusissa flip flopeissa. Ja Savannah on siis yksi USAn historiallisista kaupungeista. Eli olisipa voinut käydä kaiken maailman taistelupaikoilla tai plantaaseilla, mutta tällä kertaa meidän strategiamme oli jättää auto talliin ja katsella kaupunkia kävellen. Tämä kävely ei eurooppalaisesta näkövinkkelistä ole mitenkään mainitsemisen arvoista, mutta Ameriikassa näitä kävelykaupunkeja on todella vähän.

Meiltä etelään (siis jo etelä-Carolina puolella) alkaa vyöhyke, jossa puut on nimeltään palmuja. Tässä on nyt sitten sellaisia.
Muunkinlaisia puita näyttää kuvissa olevan. Savannahin puissa kasvaa myös sammalta:


Savannah on suunniteltu täsmällisesti asemakaavaan siten, että puistot on sijoiteltu tällaisiksi neliöiksi, joita alunperin on ollut 24. Tänä päivänä niitä on jäljellä 22, joista yli puolet kierrettiin. Tässä on Forrest Gump -penkki; valitettavasti sunnuntaiaamuna ja yöllä satoi, joten siksi en siinä tohdi istua. Gump siis filmattiin pääosin Savannahissa.
Turistimaisesti voin kertoa, että Savannahissa on New Yorkin jäkeen suurin taideaineiden yliopisto eli monia taloja on kunnostettu hienoksi erilaisten projektien kautta. Myös partiolaistyttöjen perustaja syntyi Savannahissa. Rannikolla siis ollaan ja joenrannassa oli aivan ihania ravintoloita ja muita turistirysiä. Tuo siltakuva on napattu netistä.


Kuvia olisi vaikka kuinka, mutta lataaminen on varsin hidasta, joten tämä tällä kertaa. Muistutan vielä, että Savannahissa söin todella hyvää Crab Cakea ja sieltä löytyy useampikin pieni SUKLAAtehdas, jossa sai maistiaisia... nam. Savannah on kaupunki, jossa varmasti tullaan käymään vielä uudelleen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti