sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Voi yhyren kerran!

Täällä sitä sitten ollaan, vaikkakin vain käymässä ja hotellinäkökulmasta maailmanmenoa tutkailemassa.
On se vaan ihmeellistä, että vessanpytyn pitää olla jo valmiiksi puolillaan vettä. Tai että mikään ei maksa sitä, mitä hintalapussa lukee. On siis osattava varautua veroon (NC:ssä 7,5%) ja tipattava kaikissa paikoissa, joissa joku kantaa eteesi jotain tai kaataa lasiin jotain. Ja tippiä siis 20%. Luojan kiitos siitä, että harjoittelin matematiikkaa ajoissa!
Mutta sekään ei aina auta. Muistan jo, että 68 Fahrenheittia on 20 astetta meikäläisittäin, mutta minkäänlaista laskukaavaa siihen, että 35:ssä ollaan jo melkein miinuksen puolella. Eikä matikkapää auta siinäkään, kun 6-kaistaiselle pikkutielle kiihdyttäessä nostaa nopeuden automaattisesti 80:een, niin poliisi paikalle osuessaan kiikuttaisi ajokortin jonnekin, mistä se ei ikinä osaisi takaisin.

Lisää numeroita: 485, 85, 521, 51, 49, 77. Kyseessä eivät suinkaan ole viikonlopun lottonumerot, vaan tiennumerot, jotka pitäisi ottaa haltuun. Ja tietenkin suunnissa South tai North. Koska numeroiden oppiminen ei ole koskaan ollut vahvuuteni, niin onneksi tavallisesti teillä on kuitenkin nimet. Mutta älkää toki luulko, että nimetyt tiet olisi jotenkin helpompi painaa mieleen. Eivät nimittäin ole! Tässä surffaillaan noin 12x12 mailin alueella (koko Charlotte jotain 25x25 mailia) eli 20x20 kilometrin alue olisi hyvä näin aluksi ladata karttaohjelmattomaan päähän. Eikä suuntavaistolla ole mitään tekemistä tämän asian kanssa.

Suunnistaminen Charlotessa menee jotenkin näin: Kuvittele, että lähdet Pirkkalasta kohti Ylöjärveä. Tässä kuvitteellisessa tilanteessa et siis lainkaan tuntisi kyseistä kaupunkia, joten kaikki kaupat ja keskukset olisivat outoja. Sitten jatkat matkaa nelikaistaista Ylöjärveltä kohti Kurua ja noin 6 kilometrin kuluttua saapuisit uudelle Ylöjärvelle. Jos päättäisit lähteä kohti Vaasaa, niin siellä 4 km:n päästä vastassa olisi uusi Ylöjärvi. Sama juttu Tampereen suunnassa, mutta siihen suuntaan kuutta kaistaa. Ja jos jatkaisit Tampereella asti, niin matkan varrella olisi vielä 3 Eloa ja vähintään 1 Ideaparkki. Ja keskustassa olisi muutama pilvenpiirtäjä, mutta se keskusta oikeasti olisi vasta jossain Lempäälän tienoilla. Ja sitten kaikkialla minne mahtuu, olisi omakoti- ja rivitaloalueita. Mutta muistakaa, että lentokenttä on tietenkin Pirkkalassa!

Mutta kaikkeen tottuu, kai. Ihmiset ovat ystävällisiä ja vaikka kaupassa ärsyttää, kun neljäs myyjä kysyy "How you doing?", niin on se aika kivaa, kun vastaantulijat lenkillä hihkaisevat "Good Morning" tutuille ja tuntemattomille. Ja jos joku ei tervehdi, niin alkaa miettiä, että mistähän takahikiältä tuokin on kotoisin, kun ei edes tervehdi!

Lenkkipolulla näkee ja kokee monelaista: linnut laulaa viidellä eri äänellä (vaan ei ti-ti-tyy:tä), 7 yksilön bambilauma tuli vastaan, oravat vilistää ja pusikossa suhisee. Käärmeet ovat vielä talviunilla, mutta korvalappustereot korvilla täysillä mukana laulavia neitosia näkyy kyllä. Iso osa sortseissa kelillä, jolloin suomalaisilla oli hanskat kädessä ja välihousut verkkareiden alla. Sitä, että lauantaina piirikunnassamme oli tornadovaroitus (+ 23 meikäläistä) en edelleenkään mainitse.

Ruoka on muuten erinomaisen hyvää ja sitä on saatavilla runsaasti! Sänky on 190 cm leveä, mutta mittanauhassa se näyttää noin 6 feet. Auton nimi Dodge ja se lähtee kuin ammus, mutta katoaa parkkipaikalle kummallisesti. Huomenna mennään katsomaan taloa, jonka pinta-ala on 2500-3000 (250-280 m2), mutta se on pieni. Vaikkakaan koolla ei oikeastaan oli kauheasti väliä: koulun sijainti, takapiha, autotalli ja se, että lähistöllä on jalkakäytäviä ovat olennaisempia asioita. Ja tietenkin vähintään 2 Full Bathia, joista ainakin toinen jacuzzi. Saunaa kuulemma en saa vaatia, mutta Garden Tub voi tulla kysymykseen.

Mutta on se piruvie outoa, kun käsisuihkuja ei ole: millä sitä sitten per***nsä pesee?

2 kommenttia:

 1. Hei Kata! Löysin tänne Anna-Kaisan blogista, onpa hauska kirjoitus ja etenkin geografinen analogia Pirkanmaalta uppoaa! :) Alueen haltuun ottamiseen suosittelen lämpimästi älypuhelinta, joka pyörittää GoogleMapsia ja sen navigointiohjelmaa. Se on ollut minulle voittamaton apu, ja antanut rohkeutta kulkea minne vain. Autonavigaattorin älypuhelin peittoaa sillä, että se neuvoo myös julkisen liikenteen ja kävelyreittien kanssa, sillä yllättävää kyllä, en menekään joka paikkaan autolla. ;)

  Niin ja pe**e pestään pesulapulla. (Meille tosin mies pyytämättä hankki ja asensi käsisuihkun, pari kymppiä Targetista. Vain bidee puuttuu.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, käsisuihku on tilauksessa, kunhan nyt ensin löytyy se kämppä ;-)

   Poista