maanantai 20. helmikuuta 2012

Juorulehtipaniikki!

Siis apua! Olen juorulehtifriikki eli tapanani on silloin tällöin ostaa perjantailehti ja suklaalevy iltani iloksi. Aina kun ei jaksa keskittyä kirjaan ja tv-ruutu tuppaa olemaan meidän perheessä varattu useammin jollekulle muulle. Mikä ei sinänsä kovin paljoa haittaa, sillä mieluustihan teini saa olla äidin silmien alla katselemassa elokuvia ja sarjoja.

Itseasiassa naistenlehti on oiva seuralainen juurikin silloin, kun ei jaksa seurata sitä elokuvaa ihan tosissaan, mutta romaaniin keskittyminen on liian vaikeaa, kun jenkkiläiset teiniturinat draamailevat taustalla. Aloitan takaosan juorupalstasta, luen jonkun henkilöjutun ja silmäilen sieltä täältä. Teen pöljän testin ja kiroan uusimmat laihdutusvinkit. On mukava tsekata jonkun olohuoneen uudistus ja kritisoida sisustustoimittajien liian steriilejä valintoja. Siis juuri sellainen lehti, jonka voi surutta heittää paperinkeräykseen lukemisen jälkeen, sillä jutut vanhenevat seuraavan viikon numeron ilmestymiseen mennessä.

Mutta eihän sellaista voi tilata järkyttävään hintaan toiselle puolelle maailmaa!

Tänään notkuinkin pitkällisen tovin lehtihyllyn ääressä tutustumassa elämään: laihdutuslehtiä (ei todella!), sisustuslehtiä (steriilimpää kuin Coxassa), naimisiinmenoihanuuksia (hohhoijaa), kosmopolitaneja kaikilla kielillä (ei yli-ikäisille), "tähän lehteen on törsätty eniten kiiltävää paperia mainoksiin" -lehtiä, Voi hyvin/hurahda kulttiin/voimaannu oi keski-ikäinen rapakuntoilija -lehtiä ja sitten ne tutut ja turvalliset: Kodin kuvalehti, Kotiliesi ja Kotivinkki. Jospa niistä jonkun tilaisi vai kannattaako sittenkään?

Tämä vaatii empiiristä tutkimusta, joten tulevaa kahden viikon lomamatkaa silmällä pitäen ostin nuo kaikki kolme. Ja koskapa tiedän, että nykyään on muotia lukea lehtiä iPadilta tai miniläppäriltä, niin tottakai ensin arvioimaan kyseisten lehtien nettisivuja.

Kodin Kuvalehti: Erinomainen plussa sille, että yläpalkissa muistutetaan paitsi tämänpäiväisestä pikkusiskon nimipäivästä myös mahdollisuudesta tarkistaa lämpötila. Jos siis vaikka sattuisi oma lämpömittari uupumaan. Ja sitten monelaista sälää, jonka kuitenkin mieluusti lukisin painetusta lehdestä enkä surffaamalla. Vanha siis olen.

Kotiliesi saa minut hetkellisesti innostumaan, paitsi että koko ajan tungetaan nenän eteen "syötä tunnus ja salasana" - näyttää perustuvan sisäpiirin juttuihin tämä kotoinen hellavahti ja tiedän, että kahta kertaa enempää en jaksa mennä ihmisten tilityksiä tavaamaan. Ekstraplussaa siitä, että kotilieden voi tilata siitä ja heti (menemättä jonnekin lehtiapajaan, lehtitilaukseen tai sanomamagazinesiin), mutta tietenkin olisi tilattava kestotilaus ja kaupanpäällisiksi otettava vastaan silkkihuivi/aito helminauha/nahkalompakko. Ei tule kauppoja!

Kotivinkin kotisivuilla bongaan blogeista vanhan  suosikkini Roope Lipastin, mutta Roopekaan ei saa minua lehteä siltä istumalta tilaamaan, sillä kaupanpäälle näyttäisi tulevan Anu Harkki ja Olga Temonen, joiden kanssa minulla ei ole mitään yhteistä. Kotivinkki myös osoittaa melkoista siviilirohkeutta mainostaessaan etusivun vilkkubannerissa VR:ää. SanomaMagazinesta voisi kodin Kuvalehden tilata mobiiliversiona, mutta miksi ihmeessä lukisin naistenlehteä kännykästä? Tai no, ehkäpä, mikäli minulla olisi kännykkä, joka moiseen toimintaan taipuisi. Ja osaisin sitä käyttää.

Tämä alkaa näyttää nyt siltä, että minun pitää a) antaa mahdollisuus Cosmolle, Ellelle, Houselle tai Morelle (suunnattu yli 40-vuotiaille!) b) tehdä tilauspäätös luettuani tämänhetkinen -liesi, -vinkki ja kuvalehti kannesta kanteen. Tai sitten c) selvittää apajoiden, kuninkaiden ja torien aktuaaliset hinnat postitusalueelle NC 28277.

Ja vierailijat tietäkäätte: älkäätten koskaan tulko ilman MeNaisia tai Annaa kainalossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti