keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Kiirettä pittää

Tässä on ollut sen verran kiirus pitää kiinni näistä laiskoista päivistä, ettei ole kerennyt lojua joutilaana. On hirmuinen haaste ehtiä katsella lempisarjoja Netflixistä, kun on tämä yhteinen tv minkälie superbowlin seuraajan kanssa.

Ensin täytyy kuitenkin kehaista, että nyt se seiskaseiska on sitten kesytetty. Poikkesin tänään nimittäin uptownissa hakemassa rakkaalle ystävälle teatterilipun (ne, jotka tänne tulevat, pääsevät siis Broadway-esitykseen; kannattaisko tehdä varauksia, syksyllä tässä majatalossa olis tilaa). Uskaltauduin siis itsekseni ThirdFifth-pankin P-taloon ja löysin takaisin kahdeksannelle levelille jättämäni auton luo niin ikään omin voimin. (Maksoin muuten tunnin parkista $6 eli ei siellä kyllä yhtenään kannata käydä!) Tästä rohkaistuneena päätin yrittää kiemurateita kotiin tavallisemman reittini sijaan (siis 5th Streetiä pääsee suoraan Providencelle ja se tuo melkein kotinurkalle).

Löysin sitten "suoraan" seiskaseiskalle poikkeamatta 277:lle eli loopille! Ilman navia! Siis minä. Enää ei ole sitten kuin tuo loop (kehä I), joka aiheuttaa harmaita hiuksia, mutta jos sen voi näin kätevästi välttää, niin samapa se. Kyllä kannatti piirrellä Penalle karttoja viime yönä!

Majatalon pidon parhaita puolia on se, että saa vierailijoita kotomaasta. Tämä taas tarkoittaa sitä, että heille pitää (no pitää, koska haluan) keksiä sopiva paketti paikallista arkea ja ripaus retkeilyä. Vaan miten valitset kahdestasadasta mahdollisesta vierailukohteesta muutaman, ehdottomasti näkemisen arvoisen? Surffailu on haastavaa ja hotellien varaaminen vielä haastavampaa, kun ei ole omaa luottokorttia. Mutta nyt tiedän aika monta paikkaa, joissa olisi kiva poiketa, joskin autonpenkki siinä kuluu. Itse Charlottessa ei hirveästi nähtävää ole. (Whitewater, Carowinds, muutama vesipuisto ja miljoona ruoka- ja kahvittelupaikkaa.) Palaan Ateenan keikkaamme vähän myöhemmin.

Koska kouluni alkaa vasta maaliskuussa, niin sitä ennen täytyy oppia jotain! Pujahdinkin erään lääkärin (Mission: To inspire a purpose driven, vibrant life through education, empowerment, and community.) esittelyluennolle ja PAM: kuullosti niin kovasti tutulta! On ihanaa kuulla, kun keskustellaan ihmisen kokonaisvaltaisesta hoitamisesta, ruumiin ja hengen (millä nimellä sitä sitten kutsuukin) yhteistyöstä ja elämäntilanteen vaikutuksesta kaikkeen. Sitten täytyy enää aktivoida kaikki sanasto passiivisesta kuuntelemisesta aktiiviseen käyttöön! Kuuntelin mielenkiinnolla myös mediataatio-osuuden yhtenä päivänä, sillä opettaja luetteli ihanasti jokaikisen ruumiinosan. Itsellä menee vielä useampi sekunti muistaa, että jalat ei ole jalat, vaan jalat on oikeesti jalkaterät.

Tänään oli sitten ensimmäinen kokoontuminen International Housen tutoreiden kanssa. Sain myös luvan toimia torstaisin apuopettajana ja kokemuksestani lukutaidottomien kanssa oltiin kiinnostuneita. Johdattelijana toimi (erinomaisen mukava ja asiantunteva) juurikin alempaa tutkintoa suorittava neitonen, jolla on kahden vuoden kokemus mamujen opettamisesta. Muutama tunti viikossa ESL:n parissa lienee juuri sopiva määrä tuota työtä minulle!

Sitten tuli luvattua vetää yksi MeetUp-ryhmän kokoontuminen ja löysin myös uuden ryhmän, jonka pääasiallisena tavoitteena on oppia tuntemaan viinejä! Perjantaina mennään "tyttöjen" kanssa Ikeaan. Taidan myös vielä jonkin aikaa jatkaa joogaamista (kun on tätä aikaa), joka on ollut aika hyvä selälleni ja auttaa avaamaan kireyksiä.

Eniten innoissani olen kuitenkin siitä, että International Housen puitteissa toimii myös (vapaaehtoisvoimin tämäkin) UISAC (Universal Institute for Successful Aging of Carolina), joka peräänkuuluttaa erilaisia apuvoimia eri ikäkausien hyvinvointia silmällä pitäen. Kohderyhmänä pääosin mamut ja pakolaiset, joten luulisin oman kielitaitonikin riittävän. En yhtään tiedä mitä voisin tehdä (opettaa jalkojen hoitoa, ryhdin pitämistä, tuolijumppaa, venyttelyä, liukuvaa liikehdintää, selän hyvinvointia, kotihierontaa, taijia, kävelemistä...), mutta tulisipa ainakin käytettyä ja pohdittua tällä kakkoskielellä asioita.

Mutta ei mennä asioiden edelle; sunnuntaina on open house ja perjantaina Adriana saapuu tänne. Ruotsintaitoni pääsee todelliseen koetukseen. Sitä odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti