perjantai 2. marraskuuta 2012

Operaatio joulukortti

Aattelin tässä, että kun asun täällä kaukana ja minulla kerrankin on aikaa, voisin harkita joulukorttien lähettämistä. Tuumasta toimeen ja Walmarttiin katselemaan valikoimaa. Walmarttiin siksi, että se on se ns. halpakauppa ja siellä on ollut joulumyynti täydessä härdellissä jo ainakin puolitoista kuukautta. Ja no: se sattui aamusella myös matkan varrelle, joten kaksi hämähäkkiä samalla iskulla ja kaikki postitusasiat kuntoon kerralla.

Mielessäni välkkyi sellainen parinkymmenen kortin paketti, jonka saisin vitosella ja sitten voisi liimata jonkun joulutarran ja vot: Katan oma askartelukädenjälki jättäisi lähtemättömän vaikutuksen kaikkiin sukulaisiin Suomenmaassa. Toivorikkaana lähestyin korttihyllykköosastoa ja siinähän niitä oli heti Thanksgiving -korttien jälkeen tyrkyllä metreittäin. Hyllyllinen hauskoja kortteja, toinen klassisia, kolmas kristillisiä, neljäs hylly vaimolle/miehelle tarkoitettuja, viides lapsille/lapsenlapsille, kuudes oli vissiin niece ja nephew -osasto, seitsemäs ystävälle tai muuten vain in special cases. Sitten alkoi vilkkuvien ja soivien korttien osastot ja hännänhuippuna semmoisia, joista sitten avatessa tursusi joulusukka tai poronsarvi tai jokin muu asiaakuuluva uloke.

Valitse siitä sitten kortti. Paitsi että en löytänyt yhtäkään korttia alle 2,75 taalan (parhaat 7,95)! Syntymäpäiväkorttiosastolla sentään on erikseen merkattina 97 sentin hintaisia peruskortteja, joista voi hivuttaa ostoskoriinsa silloin kun kukaan ei näe kuinka Suomityttö pihistelee. Sillä en suin surminkaan aio ostaa neljääkymmentä kolmen taalan korttia ja siihen taalan (halpa siis!) postimerkkiä niin kauan kuin tuloni on 104,19 euroa kuussa. Ja tämän Kelan maksama lapsentekotuki muuten loppuu ensi kesäkuussa, kun asumiseni (ehkä) täällä muuttuu suomalaisen yhteiskunnan mielestä pysyväisluonteiseksi.

Päätin siis siltä istumalta, että neljä ihanaa kummilastani saavat synttäri- ja joululahjansa (jokainen täältä lähetettävä paketti maksaa min. 20 taalaa), mutta sukulaiset, ystävät ja tuttavat saavat tänäkin vuonna tyytyä sähköposti- ja/tai facebook-korttiin. Tai sitten siihen tiikeriin, jonka adoptoimista harkitsen...

http://www.suziespride.org/

Olisi nimittäin mahdollisuus päästä katsomaan noita tikruja 24.11. Huisaa!

P.S. Hyvää vaalipäivää (6.11. joka on vapaapäivä koulusta), Veterans Daytä (12.11. vapaa koulusta) ja Thanksgivingiä (22.11. jolloin on kolme päivää vapaata koulusta) eli yhteensä VIISI päivää, jolloin ei tarvitse herätä kello 6!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti