torstai 13. syyskuuta 2012

Syysterveiset kalevalaiselta jäsenkorjaajalta!

Syksy on tullut Charlotteenkin, hain äsken vähän pitkähihaista, kun tuntui tuulevan tässä takapihan varjossa. Suomesta tuotu Sonjan vanha kylpymittari näyttää enää 27 astetta varjossa ja yhtenä aamuna lämpötila oli tipahtanut alle 15een. UV-indeksi näyttää edelleen very high (ei kuitenkaan extremely) ja pimeä tulee aikaisemmin kuin kesällä. Puoli yhdeksältä illalla on jo aikalailla näkemätöntä ja aurinko nousee vasta, kun lapsonen on tipautettu kouluun eli pimeässä sinnekin sitten lähdetään. Ihan kotoista meininkiä siis.

Mutta koska hämärä laskeutuu pikkuhiljaa tuossa puoli 8 lähtien, niin on ollut vaikeaa keskittyä taiji-reeneissä harjoituksiin, jotka tehdään pihalla katsellen metikköön, jossa tulikärpäset alkavat kerääntyä. Takapihalla en ole niitä nähnyt kuin yhden tai kaksi, mutta Weddingtonin vapaa-aikakeskuksen takapihalla niitä on lysti katsella!

Muutoin tämän mamman mielialamittari näyttää olevan varsin sidoksissa yöuneen määrään/laatuun, joten kunhan tämä rytmi tästä vakiintuu, niin alkaa tuntua ihan kivalta. Ainakin ajoittain. Pientä puuhastelua tuntuu löytyvän, jopa niin, että ne pari muuttolaatikkoa seisovat edelleen tuolla salin nurkassa odottamassa aikaa parempaa. Kuten ounastelinkin, niin ne parhaat yhteydet löytyvät ryhmistä, joissa on jokin yhteinen tekijä. Kuten vaikka hoitaminen.

Uusien tuttavuuksien kanssa se ensimmäinen tapaaminen on aina semmoista kyräilyä, kun ei tiedä onko toinen kana vai hevonen, mutta toisella kerralla kaikki sujuu jo luonnikkaammin. Viime aikoina olen solminut kontakteja mm. ranskalaisen reiki-hoitajan kanssa eli ensimmäinen vaihtohoito on tiedossa. Osallistuin myös pienimuotoiseen jooga-keskustelutilaisuuteen, jonka päätteeksi puhuttiin - mistäpäs muusta kuin kalevalaisesta jäsenkorjauksesta. (Nämä kontaktit löysin MeetUpin kautta!)

Tällä viikolla  minulla oli treffit "luomu-lääkärin" vastaanotolla. Täällä on sellainen systeemi, että aina ekan noin vartin kontaktin saa ilmaiseksi ja sen jälkeen vasta voi päättää haluaako osallistua/maksaa tms. Ja jos sitten haluaa, niin valittavana on jäsenyys/sarja/jatkumo, joka kestää vähintään 6 kk. Tuon neljäksikymmeneksi minuutiksi venähtäneen vartin aikana keskusteltiin aika paljon - yllätys yllätys - kalevalaisesta jäsenkorjauksesta, tasapainotekijöistä (minä rangassa ja hän kaikessa muussa: ravinnossa, liikunnassa, elämässä, työssä..). Täällä ollaan holistisen näkemyksen ytimessä, kunhan löytää oikeat ihmiset ja oikeat paikat. Pääosa lääkäreistä ja kiropraktikoista on moderneja länsimaisia pillerimaakareita (kaikki kunnia heille), mutta etsivä löytää.

Sain mm. erään energeettisen kiropraktikon yhteystiedot eli jossain vaiheessa sitä mennään kokeilemaan (yläselkä ja niska kyllä vähän tarttis hoitoa). Sain myös vahvistusta sille, että jos haluan tässä maassa tehdä hoitoja, niin koulutetun hierojan (Massage Therapist) tutkinto olisi paras ja luontevin väylä. Joko yrittää rinnastaa tai opiskella täällä. Tämä vaatii vielä vähän selvitystyötä, mutta Charlottesta kyllä löytyy kouluja; täytyy jossain vaiheessa selvittää henkilökohtaistamisen mahdollisuuksia. (Nämä tiedot ja lääkärikontakti löytyi ihan vaan netistä.)

Tällä viikolla tuli todennettua myös se ennakko-oletus, että muutama vuosi sitten P-Karoliinaan vyöryneet franchising-hieromalaitokset (mm. Massage Envy, Massage Heights) ovat juuri sellaisia revi hierojasta kaikki tämän yrityksen kassaan -laitoksia, joita en aio enempää kannattaa! Nämä ketjut siis vaativat jäsenyyden hintaan 40,-/kk ja tähän hintaa kuuluu yksi hoito. Lisäksi saa ostaa vaikka mitä jäsenhinnoilla, ei-jäsenten tunnin hoito maksaa 80,- Ja muistakaahan, että näihin hintoihin lisätään tippi, jotta hierojakin saa jotain peruspalkkansa tueksi! (Nämä tiedot oletuksia, ystäviltä ja empiirisen kokemuksen perusteella.)

Olen myös tavannut täällä asuvia suomalaisia ja heissäkin - tottakai - kalevalainen jäsenkorjaus herätti kiinnostusta. Erään tuttavan tuttavan kanssa tässä jo suunniteltiin naisten hierontailtaa, eli eihän tämä koira karvoistaan mihinkään pääse. Ei noita asiakkaita nyt ihan jonoksi asti (vielä) ole, mutta mieltä lämmittää, kun on mitä odottaa. Jos vaikka siis saisi plintin pestyksi. Tai tyttären suoremmksi. (Nämä kontaktit ovat lähtöisin mieheni kautta.)

 Kalevalainen jäsenkorjaaja on laskeutunut Charlotteen, Pohjois-Karoliinaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti