keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Parasta NC:ssä

Vihdoinkin! Lämpö tuli ja hyydytti meikäläisen ruohonleikkuussa. Kuten sanottua, kesällä siihen menee koko päivä, kun pystyy lykkimään 10 min ja sitten on pidettävä tunnin tauko. Vielä selvisin kahdella tauolla, mutta tänään olikin vaan 26 astetta!

Kevät on - sananmukaisesti - kukkeimmillaan ja pahin siitepölykausi kohta edessä. Silmiä tuppaa kirveltämään, mutta toistaiseksi on selvitty ilman lääkitystä. Luonnonkeinojabtoki käyttelen ja huomaan, että kevät on täällä.

Linnut sirkuttaa hirmuisella äänellä ja pörriäiset ovat valloittaneet pihat, sillä puut ovat kukkeimmillaan. Emme tokikaan tunnista noita öhkiäisiä, mutta ampiais/herhiläis-/mehilisiähän ne lienevät  ja kooltaan 3-6 cm. Onneksi eivät mitenkän käy kimppuun. Linnut taas, sen kun laulamiseltaan ehtivät, ovat kasvimaalle heittelemieni kukansiementen kimpussa! Citykaneja en ole talollamme hielä bongannut ja oravat taitavat jättää kasvimaan rauhaan! Viikonloppuna täytyykin sitten mennä ostamaan kastelulaitteistoa, sillä letkunvarressa käkittely alkanee aika pian tympiä.

Näin iltaseitsemältä otin kahvikuppini tähän etupihan portaille ja kuuntelen sirkutusta. Aurinko on laskemassa ja virittelee pientä lempeää tuulenvirettä. Semmoista suomalaiselle sopivaa lämpimän keskikesän illan tunnelmaa: ruohonleikkuri, pyöräilijöitä, linnunlaulua ja lämmin, muttei enää kuuma. 

Tämä on se syy, miksi täällä kannattaa asua. Vaan minäpä vietänkin Valpurin kotomaassa, eikä tämä ole mikään aprillinpila. Siiheksi!

Lisää kuvia kuvapäiväkirjassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti