keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Hikistä on Strömsössä!

Se on kesä ny. Täällä se ei jäänyt pieneksi pyrähdykseksi, vaan tuntuu jatkuvan yhtä soittoa lukemissa 26-30. Ja sehän meinaa sitten sitä, että kaikki skandinavian naapurista kotoisin olevat hehkuttavat intopiukassa, että on niin mukavaa. Varsinkin jos ei tartte tehdä mitään, mutta jos sitten jotain tartteekin, niin on siinä Suomen suvessakin puolensa.

Tuli sitten viimein se lupa toimia hierojana tässä osavaltiossa (ei tokikaan koko maassa, se olisi sitten kivinen polku taas se) ja siitä sitten vaan hommiin. Kunhan saa ensin (vuokra)sopimuksen, ostaa tarvikkeet, hinnoittelee itsensä oikein, rustaa pakolliset lomakkeet, maksaa vakuutuksen ja parit verot, hankkii maksusysteemit, luo ajanvaraussysteemin nettiin, tekaisee nettisivut ja sitten pikkuisen markkinoi. Mutta niinhän se on, että täytyy maksaa, jotta voi saada tuloja. Taas.

Olen tässä kuluvalla viikolla tullut siihen tulokseen, että minun on tehtävä ainakin 10 vuotta täyspäiväisesti töitä, jotta saan maksettua kaikki kulut, joita tämän ammatin uudelleenhankkimisesta on kasautunut. Ja kasautuu yhä, sillä AMTAn vuosimaksu on kolmisensataa taalaa (siinä on sitten se pakollinen liability-vakuutus mukana), joka vuosi on käytävä täydennyskoulutusta noin 300 taalerilla, luvan uusminen on aina 90 (joka toinen vuosi) ja sitten räpsähtää Art of Healing-vero, jonka perustetta en edes jaksa miettiä, sitä vuokraa täytyy maksaa kans ja yrityksen perustaminen (jota ei siis tarvitse tehdä, mutta joka täytyy tehdä; riippuen ihan keneltä kysyy) kustantaa 45 taalaa (no eihän se ole mitään; no ei, mutta kun näitä ei-mitään näyttää kertyvän kolme kappaletta joka päivä, niin äijäsen kukkarolle se on taas jonotettava) ja käyntikortit maksaa, vaikka siis nekin saa halvemmalla, kun ei tilaa yhdistyksen -15% alennuksella vaan ihan vaan normaalisti tarjousten kautta. Sama sitten on tilanne Amazon versus Massage Warehouse, jonne saa myös -15%. Joka on sitten tokikin kolme kertaa enemmän kuin vastaava tuote Amazonissa.

Ja sitten on vielä pankki, joka vie osansa, vaikkakin siis omien tilien välillä saa vaihtaa rahaa niin paljon kuin haluaa, paitsi että säästötilistä sekkitilille saa siirtää vain 5 kertaa vuodessa ja sekkitililtä säätötilille täytyy siirtää 150 joka kuukausi, jotta tämä lupaus konkretisoituu, mutta siis ihan vapaasti saa siirrellä. Ja ilmaiseksikin, jos osaa säännöt, jotka muuttuvat useammin kuin pankkiireilla on omat pakolliset vuosittaiset koulutuksensa, joilla sitten seuraavan puolisvuotiskauden saavat taas pankkeroida eli soitella viattomille ihmisille ja luvata hoitaa kaikki asiat. Jotka sitten oikeasti hoitaakin joku, joka vastaa puhelimeen Marylandissa ja toinen Arizonassa, sillä eihän sama ihminen osaa vastata kysymykseen tilin avaamisesta, maksupäätteen hankkimisesta ja kännykkään liitettävän maksusiirtovimpainen käytöstä. Oli sitten mukava puhelinpalaveri kolmen pankki-ihmisen kanssa tänään ja tehotäti yritti samaan aikaan saada minua kuuntelemaan kahden miehen mainospuhetta ja allekirjoittamaan papereita. Johon minä hermostuin ja karjuin, jotta yksi asia kerrallaan, tämä on minulle se vieras kieli ja varasin ajan siksi, että SAISIN PUHUA KASVOKKAIN IHMISEN KANSSA. Että hyvää päivää ja minulle kuuluu hyvää ja oli oikein mukava asioida sinun (ja Tedin ja Joshin) kanssa!

No, opinpahan taas paljon. Ensinnäkin sen, että en ole tyhmä. Toiseksi sen, että en ole kärsivällinen. Ja kolmanneksi sen, että oikeasti siis tilin avaaminen tässä maassa tarkoittaa väkisinkin SEKKItilin ja SAVINGtilin käsikäteistä komppaa. Jos sitten se tili on YRITYStili, niin täytyy olla yritys. Jonka perustaminen maksaa. Jota en siis tarvitse. Mutta tarvitsen se yritystilin. Koska siihen saisi sen pankin turvaaman maksusysteemin. Koska ne sekit eivät sitten ihan riitäkään, mutta ovat siis olellisia, koska täytyy olla se oikea määrä rahaliikennettä näiden kahden naimisisssa olevan tilin välillä.

Taidan sittenkin päätyä Squareen, joka lupaa veloittaa vain 2,75% jokaisesta pyyhkäisystä ja arviointien mukaan hukkaa vain joka viidennentoista maksun. Pankki ei lupaa hukata mitään, mutta ottaa pari prosenttia välistä, napsauttaa aloitusmaksun, mutta tsekkaa asiakkaan luottokelpoisuuden, lupaa rahat tilille heti seuraavana päivänä ja sitten olisi 24/7 asiakaspalvelu. Joka sijaitsee todennaköisesti Timbuktussa ja vaatii kahdenkymmenenminuutin automaattinäppäilyn, jotta herra Timbuktu vastaa: ´hyva paiva, tahdotteko tehdä pakollisen kuukausittainen sadanviidenkymmenen taalan sekkisiirron? Jos tahdotte, niin painakaa nappia 8 ja odottakaa sulkematta puhelinta, kunnes kuulette sibeliuksen musiikkia.´

Tämän jälkeen ei sitten oikein jaksanut innostua siitä innovatiivisesta markkinoinnista, vaan keitin kahvit ja istun takapihalla kastelemassa kasvimaata. Mutta jos nyt satutte tänne päin, niin varatkaa aika, nettisivun tekele on olemassa, mutta facebookkiin en ole vielä ehtinyt. Tuo Genbookki vei aikansa. Tämä on nyt se vaihe, kun painaa niska limassa eikä mitään näkyvää saa aikaiseksi. Ei tässä kyllä mitään asiakkaita ehtisi hoitaakaan!


4 kommenttia:

 1. Onnea näistä kaikista saavutuksista - tuo uudelleen kouluttautuminen ja kaikki vaikka homman jo osaat on varmasti vaatinut pitkää pinnaa - siihen sitten lisättynä tämä amerikkalainen byrokratia.
  Huomenna muuten meillä pitäisi olla parikymmentä astetta vähemmän kuin tänään !
  Meillä vietetään lapsen koulunpäätöstilaisuutta tänä viikonloppuna - sitten voisi jo alkaa suremaan (?) uusia asioita.
  Onnea vielä saavutuksista !

  VastaaPoista
 2. Kiitos kaunis Leena! Lämmittää mieltä, kun täällä tuskailee ja pähkii, eikä mitään tunnu tapahtuvan. Vaikka koko ajan tapahtuu. Ihanaa kesää Sinulle, ja sopivasti sitä suremista!

  VastaaPoista
 3. Huhuh! Ei voi muuta sanoa. Taidan päätyä kaupan kassalle hymyilemään, sen verran "yksinkertaiselta" kuullostaa . Siis jos alkaa tuntua että pakko päästä töihin. Voi kyllä olla että tällä meidän kokoonpanolla , ei mulla ole aikaa mihinkään töihin moneen vuoteen. Täytyy vaan alkaa keräillä niitä kuponkeja työkseen.

  VastaaPoista
 4. Pankkineiti pyörsi puheensa eli en perusta yritystä, mutta otan pankin kautta maksusysteemin. Ja heti kun höylättävää on min. 2000 taalaa/kuukausi, niin sitten oikea pankkikorttikone. Siis ehkä vuonna 2018...

  VastaaPoista