lauantai 19. lokakuuta 2013

Lasi Rieslingiä ja Tupla! / Remonttibloggaus

Sillä olen sen ansainnut!

Olen nimittäin viimeisen parin viikon aikana maalannut master bedroomin punaiseksi ja keltaiseksi, vierashuoneen vihreäksi, dining roomin takaseinän oranssiksi ja likan takaseinän violetiksi sekä hall bathin pinkiksi. Tänään vielä täräytin master bathin  jämämaaleilla vihreäksi, joten oikean käden brachioradialis huutaa taas hoosiannaa. Armas kiropraktikkoni onneksi antoi siihen ultrahoitoa, joten ei se kokonaan hajalla ole varsinkin kun Ojan isäntä on ollut kovasssa käytössä. Eikä muuten paikallinen kamferintippatuote vedä vertoja kotomaiselle; nyt on sekin testattu!

Ai niin, maalasinpa muuten keittiön kaapistotkin lakkamaalilla, joten köyhän naisen keittiöremontti on enää parin tonnin graniittisia countertoppeja vailla. Ne on sitten muuten mustat, mutta vain siksi, että se oli halvin vaihtoehto. Ne tulee sitten ensi maanantaina. Enkä sitten saanut saunaa tahi höyryhuonetta, mutta sainpahan patterilla lämmitettävät sukat, jotten liikoja kitise kakarana palellettujen varpaiden palelemista. Vaikka siis kokolattiamatot on joka huoneessa paitsi niissä, joista sen pois revimme.

Hoitohuone on valmis. Siihen siis remonttimehikaanot tekivät seinän, laittoivat lattian (repivät kokolattiamaton pois ja iskivät oikeaa puuta tilalle) ja maalasivat omin pikkukätosin valitsemillani ja Lowesilta raahaamillani maaleilla (olemme siis Lowesin kanta-asiakas ja jompikumpi meistä käy siellä vähintään kaksi kertaa päivässä) maaleilla ihanan vihreäksi. Olen ihan otettu! Vaikka itse suunnittelinkin. Ja sisustin. Kerrassaan ihana eli aion vielä joku kerta tulla itselleni kylään ja nukkua tässä kakkosvierashuoneessa.

Myös pinkki kakkoskylppäri, joka revittiin alkutekijöihinsä, on käyttökunnossa. Oma kylppärimme saa vielä odottaa Lowesin mittamiehiä (tai voi ne olla naisiakin) ja uusia kalusteita eli alkuun on tultava toimeen vain yhdellä kylppärillä. Mutta uskon, että äijän partakone sointuu hyvin siihen pinkkiin ympäristöön... Ruokahuoneen kokolattiamatto lähti tänään ja sekin saa vielä puulattian jahka ne kaikki viisi miljoonaa naulaa/nastaa, joilla se oli paukutettu kiinni saadaan irti lattiasta. Tämän jälkeen meillä onkin sitten jo kaksi kokolattiamatotonta tilaa. Tai no, aula myös tai mikä lie den, sillä eteistä tai muuta järkevää vaatteiden säilytystilaa ei täällä tunneta. No, kenelläkään muulla ei varmaan olekaan kolmea untuvatakkia näillä leveysasteilla varastoitavana.

Varsinaista remonttia on sitten jäljellä enää portaikon maalaus, mutta se on varmaan sitten se osa, joka roikkuu vielä ensi kesänäkin, sillä sanalla sanoen alkaa suti jos telakin jonkinverran jo ottaa proksimaaliseen peukaloniveleen (metatarsal-proximal phalangeal joint of pollucis). Myös terassi odottaa vielä, mutta ei remonttimiesten peukalon, vaan maksumiehen lompakon, kestävyyttä. Seuraavien viikkojen tekemisen tarve liittyykin sitten vasaran ja naulan optimaaliseen käyttöön, sillä millään tarrasysteemeillä eivät taulut seinässä pysy. Kaikki seinät on tehty "pinkopahvista" eli ihan mielenkiintoista on saada seinähyllyjä pysymään seinillä. Mutta hätä ei ole kuitenkaan tämännäköinen, sillä Lowesin avuliaat myyjät toki auttavat kaikessa, mitä vain osaa kysyä. Vastauksista sitten ymmärränkin tasan 10%!

Jokatapauksessa huomenna se on: muuttopäivä! Mikä tarkoittaa sitä, että omien siinä sivussa tapahtuvien roudaamisten lisäksi paikalle on kutsuttu miehiä kantamaan yläkertaan pari sänkyä ja sohvaa. Ehkä joka muutama lipasto, nojatuolit ja tv-tasokin. Sitten voimmekin rojahtaa kukin omiin huoneisiinsa katsomaan telkkaria tai käyttämään internettiä, jotka ehkä toimivat. Ne kyllä asennettiin tänään, mutta en sitten ymmärtänyt hölkäsen pöläystä asennusmiehen kysymyksistä. Mutta kaapeli kiertää koko talon ja parin viikon sisään pari äijää (tod.näk. mehikaanoa) tulee kaivamaan kaapelin maahan.

Sitten onkin aika hurauttaa ajokorttitoimistoon (DMV) uusimaan ajokortit uuteen osoitteeseen. Ja reksiteriotetteet rekisteritoimistoon. Osoite postiin. Jokainen lehti erikseen uuteen osoitteeseen ilmoitettava. Ja pakattava joka paikkaan mukaan vähintään kolme osoitusta uudesta osoitteesta (kauppakirja, sähkö-, vesi-, kaasu- tai kaapelilasku, tiliote pankista) sekä ainakin kaksi osoitusta siitä että sinä olet sinä (alle kolme kuukautta vanha alkuperäinen syntymätodistus, passi, viisumi tai vähintään Suomen presidentin allekirjoittama todistus olemassaoloistasi) ja kaikki sujuu kuin tanssi!

Tämän kaiken tein tänään siitä ilosta, että tytär sai uuden bussipassin ja voi mennä maanantaina bussilla kouluun. Vähän jäi kyllä mietityttämään, että kukaan ei pyytänyt todistusta siitä, kenen tytär on kyseessä ja asuuko se samassa osoitteessa ja jos asuu, niin onko sillä yli vai alle kolmekymmentä päivää aikaa todistaa olevansa sen, jonka väittää, tytär. Eikä sormenjälkiäkään ole vaadittu viimeisen maahantulon jälkeen. Onneksi ne saa mennä kohta poliisille antamaan.

Yhtäkaikki täällä ollaan ja tänne vissiin jäädään, sillä enää ei passin väliin saa paperilomaketta, vaan se täytyy ihmetelkääs tätä: internetissä täyttää ja tulostaa. Jos joku osaa ja sitten käy henkilöllisyytensä kolmena kappaleena todistamassa ja allekirjoittaa sen seitsemäntoista kauppakirjapaperia. Kyllä elämä on ihmeellistä!

Mutta mulla (lue mun miehellä ja pankilla) on oma talo. Ja mä olen ihan remonttimimmi!
Kuvia edeelleen tuolla kuvablogissa, nyt ei jaksa taipua niitä tänne väsäämään.


2 kommenttia:

  1. Onnea uuteen kotiin, jos en ole ennen vielä toivottanut. 'Oma huoneesi' on kiva ja matto kanssa. Ja tsemppiä muuttoon - täällä vielä riudutaan muutosta ja tuntuu, että kaikki tavarat ei ikkuna löydä paikoilleen. Auttaisikohan tähän meidän riutumiseen ne hoidot ?

    VastaaPoista
  2. Hih, mulla on kahdeksan räsymattoa, tykkään niistä! Kiitos kaunis! P.s. Kalevalainen hoito auttaa mihin vaan :-)

    VastaaPoista