lauantai 5. heinäkuuta 2014

Ylimääräinen vapaapäivä

Kun tuntuu ihan sunnuntailta, vaikka siis lienee vasta lauantai. Aika mukavaa, että paikallisten suuri touhotuspäivä osui perjantaille ja siksi saa venytellä rauhassa vielä huomenaamullakin. Vaikka siis tänään heräsinkin jo 7ltä ja kymmeneen mennessä olin levittänyt kananpaskat puutarhaan. Haisee muuten sille ittellensä, silläihan oikeaa lannoitetta sinne tungin, enkä Lowesin myymää kukkaistuoksuista murenta.

Voihan puutarha! Nyppimistä riittäisi ja yksi ilta suunnittelin jo, miten ensi kesäksi laitan uuden harsotetun pohjan tomaateille ja kurkuille, jotta siis rikkaruohosouvi vähän helpottaisi. Uhraan selkääni ja aikaani kasvimaille vain kerran viikossa, ja se on ihan liian vähän!  Kyllä ne siellä kasvaa: ne rikkaruohot, ja salaatit, herneet ja yrtit tuottaa jo satoakin, mutta tuhottomasti enemmän olisi nähtävä vaivaa. Kuten tukkia kaikki reitit linnuilta, jotka kovin ytimekkäästi osaavat kulkea verkon alitse syömään marjaseni. Olen ratkaissut ongelman (lisäverkko on odottanut virittäjäänsä kohta kaksi viikkoa) makaamalla badenbadenissa ja paukuttamalla käsiä aina kun nuo punaiset otukset lähestyvät, mutta vissiin yöaikaa kerkiävät kaiken rosvota.

Tomaatit ovat kohta tulollaan ja saas nähdä käyvätkö nuo mokomat sirputtajat niidenkin kimppuun? Sitten kyllä alan paukutella jotain muutakin kuin käsiä. Ja levitellä vähän useammin turvetta, multaa tai kompostia (Lowesin ehtaa) ja karsia umpeen kasvaneen "ruusutarhan". Montakos vuotta menee, että saa takapihan näyttämään tehokkaalta? Nimim. Tuleva dekki voisi olla sittenkin 15x 15 metriä.

Eilen päästiin sitten (bileiden kautta) katselemaan ilotulitustakin ja voi pojat, kun rahaa lensi taivaalle! Oli mukavaa katsella, tottahan toki, mutta samalla rahalla olisi saanut likalle hienomman auton kuin kellään tässä perheessä. No, suomme toki kansalle tämän huvin, sillä paukutusvastaavana toimi rakas ystävämme, jolle lämmin kiitos! (Noin potenssiin 4 Tampereella näkemäni itsenäisyyspäivän tulitus.)

Tänään on sitten vuorossa CrabFeast eli otamme irti kaiken tästä vapaasta viikonlopusta, sillä majatalo aukeaa jälleen tiistai-iltana. Sitten onkin pelkkää tyhjyyttä varauskalenterissa eli pistäkääs nyt vaan suunnitelmia pystyyn! Täällä on tavallisesti aika mukavaa ja tuo hurrikaanimyrskyukkospuuskakin meni jo sopivasti tuossa vierailijoiden välissä eli ei huolta eikä murhetta! Lämmintä piisaa, vaikka eilen paleltiinkin, kun illalla tupsahti 24ään ja bileissä valittivat hyttysistä. Vaikka itse olen edelleenkin sitä mieltä, että alle 10 yksilön parvea ei lasketa.

Tervetuloa siis neitosille, täällä odotellaan kovasti. Taidetaan jo pianaikaan laskea minuutteja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti